Категории

ОТКРИЈТЕ СО КАКВА ЕНЕРГИЈА ЗРАЧИТЕ – Вашиот животен број открива

Колку енергија зрачите, толку повеќе привлекувате. Овде правиме разлика помеѓу два вида енергија, нежна и мирна од една страна и интензивна и силна од друга страна.

Врз основа на нумеролошката пресметка на датумот на раѓање и вашето име, дознајте што ви носи вашиот тип на енергија во животот и како тоа влијае на вас.

Прво треба да го пресметате личниот број врз основа на датумот на раѓање. Соберете ги сите цифри од датумот на раѓање и намалете ги на една цифра. На пример, ако сте родени на 12 јуни 1987 година, сметајте на следниов начин: 1 + 2 + 0 + 6 + 1 + 9 + 8 + 7 = 34, а потоа 3 + 4 = 7. Вашиот број во овој случај е недела.

Секоја буква има свој број според нумерологијата. Од табелата подолу, извлечете ги броевите врз основа на буквите во вашето име, додадете ги тие броеви додека не добиете едноцифрен број.

A, I, J, Q, Y: 1

Б, Р, К: 2

C, C, C, G, L, S, W: 3

Д, Ѓ, Љ, М, Т: 4

E, H, N, X: 5

NJ, U, V, W: 6

О, Ш, Ф: 7

F, P 8

На пример, ако вашето име е Марина, додадете – M + A + R + I + N + A = 4 + 1 + 2 + 1 + 5 + 1 = 14, тогаш 1 + 4 = 5 Во овој случај Пет е вашиот број .

Потоа додадете го личниот број добиен врз основа на датумот на раѓање со бројот на името – исто така треба да додавате додека не го добиете бројот од 1 до 9. Во дадениот пример, тоа би изгледало вака – 7 + 5 = 12 , тогаш 1 + 2 = 3. Енергија бројот е Тројка.

Пресметајте го вашиот број, а потоа прочитајте ги резултатите. Парните броеви – 2, 4, 6, 8 се носители на нежна и мирна енергија. Чудни – 1, 3, 7, 9 – се носители на интензивна и силна енергија.

Краток опис на носителите на нежната и мирна енергија – Овие луѓе имаат прекрасна енергија која ја пренесуваат на другите. Без сомнение, тие се најголемите емпатии и живеат за да им помагаат на другите и да го направат овој свет подобро место. Тие се исклучително среќни и се обидуваат да шират околу себе свети чувства на љубов кон ближниот, верба во позитивни исходи. Често се сакани во општеството, се заљубуваат во нив.

Тие можат да создаваат убави нешта, а зависта и одмаздољубивоста им се сосема непознати. Од друга страна, великодушноста им е главна карактеристика. Тие знаат да простат и да заборават на навредите. Сепак, тие имаат и мана. Тие лесно можат да заборават на себе и на своите потреби, а само ги задоволуваат другите, што може да доведе до незадоволство. Често не се сигурни во себе, можат да бидат повлечени и да ги потиснат непријатните емоции како гнев и тага.

Краток опис на носители на интензивна и моќна енергија – Тоа се сложени луѓе. Несомнено, тие често се шармантни и се истакнуваат во општеството. Ги водат големите амбиции, цели, желби за успех. Тие се однесуваат како некој кој има неверојатна самодоверба и знае што сака во животот. Околу себе создаваат само круг на исклучително блиски луѓе, а ако ги повредите, изградите нивната доверба, тешко ќе ви прости. Имаат остар ум, добра меморија и развиено набљудување.

Тие постојано работат на себе, се развиваат и напредуваат – посветени се на нивниот напредок. иако на многумина им изгледаат ладни, долу е кревко и кревко срце кое вешто го кријат. Недостатокот на овие луѓе е тоа што тие можат да бидат себични, склони кон перфекционизам и честопати им даваат поголемо значење на материјалните работи, иако можеби се чувствуваат лошо поради тоа.

Вистина е дека луѓето навистина не можат да се поделат на овие две страни, а во едната и во другата има и двете енергии, само што едната понекогаш е подоминантна. тајната на среќата и успехот е дефинитивно да се постигне рамнотежа.

Прегледи:
53
Објавено на:
16.06.2022