Категории

Отпуштете се од она што треба да си оди – Универзумот има план за сè!

Понекогаш се држиме до некои работи, луѓе и ситуации, но треба да научиме кога е време да ги пуштиме. Универзумот има план за нас, верувајте му.

Дали ви се случило да се држите цврсто до некој план, личност или работа? Сите знаеме како да го направиме тоа понекогаш. Сепак, понекогаш треба само да ги оставите работите да си одат и да го прифатите она што ви го носи животот, бидејќи сè што ќе замине од нас, ќе исчезне со причина. Колку повеќе се држите, грчевито и силно, толку потешко ќе се промените. Верувајте во судбина, бидејќи Универзумот прави сè според планот поставен за нас. Научете да ги испраќате вистинските вибрации до Универзумот за да ги исполните своите соништа.

Георги Николаевич Ситин, руски научник со докторат по медицина, психологија, педагогија и филозофија, разви техника на самореализација, со цел да им помогне на луѓето кога станува збор за нивната волја и мисли. Исцелување и целосно закрепнување се иницирани исклучиво од вашите мисли и се случуваат одвнатре, благодарение на вашата самосвест и намера. Георгиј Николајевиќ Ситин утврди дека сложувалката на нашите мисли, намери и потсвест има големо влијание врз нашата психофизичка состојба.

Кога животот ви го носи она што не сте го планирале и посакувавте според вашата шема и воспоставената шема на реализација на желбите, можете да се потпрете на своите мисли, бидејќи пред вас е цела низа можности, само треба да ги обликувате своите мисли во вистинскиот начин и започнете со само-лекување. Ситин укажа на исклучително силната моќ на волјата. Напишал бројни книги со изрази поврзани со здравјето на органите и процесот на само-заздравување. Овој научник направи специјални реченици за да им помогне на луѓето да лекуваат и да го пронајдат својот пат. Тој дури формира и свој Центар во Москва, именуван по него. Неверојатна е стапката на заздравување што им ја дава на луѓето. Дури 80 проценти.

Ви донесуваме неколку лековити мисли и реченици на научникот Георги Николајевиќ Ситин, кои можат да ви помогнат да прифатите животни промени и да го залечите вашето битие:

– Поедноставете ги вашите навики, ослободете се од сè што ви го комплицира животот.
– Помислете на вашата омилена песна и пејте ја неколку пати на ден.
– Движете се и одете на прошетка секој ден.
– Пробајте основни гимнастички вежби, бидејќи тие се корисни за вашето тело.
– Поминете што повеќе време со вашите најблиски.
– Ослободете се од негативните мисли, не се борете со нив. Само нека одат.
– Бидете умерени во сè што правите. Мора да научите кога е доволно. Слушајте се.
– Секое утро откако ќе станете, погледнете се во огледало, поздравете се и посакајте си се најдобро. Можете да го направите ова навечер, ако сакате.
– Внимавајте на вашиот бизнис и не заглавувајте го носот таму каде што не е целта. Сè си има свој тек.
– Не давај совет освен ако некој ти побара тоа.
– Зборовите се моќни. Размисли пред да кажеш!
– Слушајте што зборуваат другите. Тие веројатно имаат нешто важно да кажат, што ќе ве натера да слушнете.
– Направете ги другите луѓе посреќни отколку што мислат дека можете.
– Дај и стори без да очекуваш враќање. Она што ти припаѓа само ќе дојде.
– Грижата нема да реши ништо. Само бидете свесни дека сте тргнале по патот што е соодветен за вас. Сè се случува по божествен ред.
– Ако мислите дека сте направиле грешка, обидете се да ја исправите, но не чувствувајте вина. Ние сме само луѓе.
– Бидете секогаш подготвени за сообраќај и бидете трпеливи.
– Вештините се непроценливо богатство.
– Ако заработувате многу, бидете хумани кон другите. Ќе се чувствувате добро со себе и другите ќе ви бидат благодарни.
– Искористете ја можноста да се смеете кога и да можете.
– Живејте искрен, чест продуктивен живот. Задоволството обично доаѓа подоцна, во зрелоста.
– Кога ќе се чувствувате лошо, бидете трпеливи и верувајте во подобро утре. И кога ќе се чувствувате добро, споделете ја својата среќа со другите и ќе бидете уште посреќни.