Категории

Отпушти ги нештата кои те повредуваат – Подобро да боли еднаш отколку секој ден одново и одново

Колку повеќе се држите за работите што не се вклопува во вашиот живот, толку поразреден ќе биде вашиот живот.

Отпуштањето не се случува преку ноќ, но треба еден ден да се донесе таа одлука. Потребен е еден ден да се разбудите и да одлучите дека сте завршиле со носење на каков било товар или товар што постојано ве тежи. Потребен е еден ден да се разбудите и да одлучите дека не сакате повеќе да се чувствувате вака и време е да направите нешто за тоа. Потребно е едно утро да се разбудите каков што сте биле пред целата тежина и сета тага. Потребна е една преспиена ноќ за да решите да сторите нешто,  за да почнете со заздравување и опоравување. Да от​пуштиш не се случува преку ноќ, но треба еден избор, еден едноставен избор да ги испуштиш работите што не можеш да ги смениш или луѓето што не можеш да ги вратиш или работата што не можеше да ја добиеш или љубовниот партнер со кого не си останал до крај. Потребен е еден избор да ги испуштите сите работи што ќе се разбудите запомнувајќи дека не се ваши затоа што вистината е, колку повеќе ги бркате работите што не се наменети за вас, толку потешко ќе биде да најдете мир. Колку повеќе се држите за работите што не се вклопува во вашиот живот, толку поразреден ќе биде вашиот живот.

Отпуштањето не се случува преку ноќ, но треба еден ден да се донесе таа одлука. Еден ден што може да те поштеди цел живот од болка. Еден ден да страдаш и да раскинеш со делот од тебе што сака да продолжи да се бори и живее во темнина, оној дел од тебе што не сакаш да го пуштиш од страв, и се плашиш дека ако се пуштиш, нема да има ништо друго да се одржи, дека ако се пуштиш, твојот живот ќе биде празен или досаден. Делот што поради некоја причина повеќе би го трпел отколку да не чувствуваш ништо. Потребен е еден ден да се збогуваме со тој дел и да се започне одново затоа што ако навистина сакате да прифатите нови почетоци, нови пеколи, нови луѓе и нови авантури, прво мора да се ослободите од сè што ве спречи да се чувствувате живи и сите работи што ги создадоа се плашите од иднината. Отпуштањето не се случува преку ноќ, но треба еден ден да сфатите дека можеби сте изгубиле важни работи и важни луѓе, но сепак имате себе си и сè додека сте живи, тоа си го должите на самите себе да пробате, да пронајдете среќа, да се радуваш во мир и да научиш како да се кренеш нагоре со тоа што ќе го пуштиш она што те соборува.

Прегледи:
44
Објавено на:
04.05.2021