Категории

Отпушти се од некој кој те испуштил – Избери се себеси!

Да се отпуштите е тешко, без разлика како завршија работите. Да се отпуштиш од некој што те пуштил, не те прави слаб. Тоа едноставно значи дека сте се избрале самите себеси. Тоа значи дека сами си избирате разумност пред некој што престанал да се грижи за вас. Вие ја избирате својата среќа отколку да држите нешто што повеќе не ви служи.

И, го правиш тоа продолжувајќи понатаму. Продолжувајќи го својот живот со целата убавина што е во него, со сите несовршености што го прават она што е. Да пуштиш некого значи повторно да се откриеш себеси. И нема ништо помоќно во животот од тоа.

Прегледи:
31
Објавено на:
23.07.2021