Ова девојче е вистински херој: За секоја хемотерапија се облекува како некоја од принцезите на Дизни!

Лили е 5-годишно девојче од Ирвин, Пенсилванија, кое страда од глиома на оптичкиот пат, растечки тумор на мозокот што влијае на оптичките нерви. За да си ја олесни непријатноста при хемотерапијаа, малата Лили се облекува во различна облека, секој пат кога оди на лекување. За секоја хемотерапија избира некој костим од принцезите на Дизни.

Погледнете како изгледа ова младо храбро девојче кое претставува инспирација за луѓето ширум светот.
Коментари

[fbcomments]