Категории

Ова е малата Ајнштајнова теорија за среќа: Повторувајте ги овие 2 реченици!

Ајнштајновата теорија за среќа се состои од две реченици – еве што треба да направите за да живеете онака како сакате. 

Ги запишал само овие две реченици, но тие се толку моќни што навистина можат да послужат како апсолутна „теорија за среќа“ низ целиот живот.

„Мирниот и скромен живот носи повеќе среќа отколку желбата за успех во комбинација со постојаната грижа“, напишал Ајнштајн.

На другиот лист, ја оставил оваа порака: „Каде што има волја, има и начин.“

Овие две ливчиња години подоцна се продадени на аукција за голем сума пари, но секој добил можност да ја открие и искористи Ајнштајновата насока за среќен живот.

Неговите зборови јасно ни порачуваат – Иднината е непозната. Живеј сега! Другата реченица има уште поголемо значење бидејќи открива дека во секој човек постои потенцијал да го направи она што го сака. Дури и кога изгледа дека не постои решение, дека препреките се преголеми и дека исполнувањето на целта е далечно. Ајнштајн нѐ потсетува – „Каде што има волја, има и начин.“

Прегледи:
155
Објавено на:
21.10.2021