Категории

Ова е малиот „елен“ со големина на зајак кој е повторно забележан по 30 години

Тоа е цицач со големина на зајак кој беше забележан во шумата во јужен Виетнам и предизвика доста возбуда. Ова животно познато под името глувчешки елен со сребрена боја на грбот, последен пат е забележан во 1990 година, велат во соопштението објавено од Глобалната заштита на дивиот свет. Сега, ова ретко животно е фатено на камера за прв пат по речиси 30 години.

Станува збор за животни кои обично се срамежливи и осамени, делува како да одат на врвот на копитата, а имаат и крзно со сребрен сјај.


Прегледи:
147
Објавено на:
14.11.2019