Категории

Ова е можеби најубавиот кањон во светот, а се наоѓа во Исланд

Низ светот има навистина убави места, како нацртани од најдобрите уметници и раскажани во најубавите бајки, а еден од најубавите кањнони во светот е Fjaðrárgljúfur.

mostbeautifulcanyon-wcth04

Овој живописен кањон се наѓа во Јужен Исланд, а колку што е тешко да му се изговори името исто толку е тешко да се опише неговата убавина, тоа мора да се види, а овие фотографии ни ја доловуваат неговата убавина.

Fjaðrárgljúfur е длабок до 100 метри, а долг е околу 2 километри и низ него тече реката Fjaðrá.

mostbeautifulcanyon-wcth01
mostbeautifulcanyon-wcth05

mostbeautifulcanyon-wcth06

mostbeautifulcanyon-wcth07

mostbeautifulcanyon-wcth08

mostbeautifulcanyon-wcth09

mostbeautifulcanyon-wcth10

mostbeautifulcanyon-wcth12

mostbeautifulcanyon-wcth14-1