Ова е најбогатото семејство кое за 1 минута заработува 70.000 долари!

Најбогатото семејство во светот, семејството Волтон, заработува 70.000 долари секоја минута. Тоа значи дека за еден ден заработува 4,2 милиони долари, а во исто време веќе утре ќе бидат побогати за 100 милиони долари.

Семејството Волтон, сопствениците на најпознатиот ланец за малопродажба Волмарт, моментално располагаат со нешто повеќе од 190 милијарди долари.

Меѓу Валтонови најбогати се браќата Џим и Роб чие богатство се проценува по 48,8 милијарди долари, а веднаш зад нив е нивната сестра Елис со 48 милијарди.

Лукас Волтон, синот на третиот брат Џон кој починал во 2015. година, располага со богатство вредно 16,7 милијарди долари. Ен Волтон Кроенке и Ненси Волтон Лори, ќерките на ко-основачите на Волмарт, Бад Волтон „тежат“ по 6 милијарди долари. Како и Кристи Волтон, вдовицата на Џон Волтон.
Коментари

коментари