Категории

Ова е најбрзиот и најефикасен начин да ги исушите мократа обувки!

Сигурни сме дека секој од вас повеќе пати имал проблем со мокрите чизми, чевли или патики, но ние имаме фантастично решение како брзо и лесно да ги исушите обувките!

Кога ќе се намократ обувките потребно е многу време и топлина за да се исуши и да може повторно да ги облечете. Меѓутоа, фантастичниот трик кој сите го бараат на Интернет ќе направи вашите чевли да се исушат за многу кратко време.

За овој трик не ви се потребни скапи препарати за одржување на обувките, а ни премногу труд, потребно е само да имате стар весник и вашите обувки наскоро ќе бидат потполно суви.

Ивадете ги мокрите улошки од обувките, па наполнете ги со згужвана хартија од весник кој ќе ја собере влагата. Чевлите оставете ги неколку часа и очекувајте неверојатен резултат. За уште побрзо сушење, ставете претходно загреана хартија.

Внимавајте – не ги ставајте директно покрај изворот на топлина, туку од страна каде што топлината не допира непосредно.