Категории

Ова е најдолгата пица во светот!

Повеќе од 400 готвачи од цела Италија се собраа во Наполи за да ја направат 1.853 метарската пица и со тоа да го срушат светскиот рекорд.

За ова “чудовиште” од пица им биле потребни 2.000 килограми брашно, 1.600 килогарами домати, 2.000 моцарели и 200 литри вода.

“Секако, сите состојки кои ги ставивме се со највисок квалитет”, се фалат пица мајсторите.

2

3

4

Прегледи:
41
Објавено на:
20.05.2016