Ова е рецептот за успех!

Сите копнеат по успех. Успехот го храни нашето его. Успешен човек е исполнетчовек. Меѓутоа за да ја постигнеме целта потребно е да го пронајдеме вистинскиот рецепт кој ќе не одведе до долго посакуваниот успех. Доколку се прашувате кој е рецептот-прочитајте што мислат мудрите умови и размислете дали се согласувате со нив.

-Разликата помеѓу успешните и неуспешните луѓе е во една реченица: „Немав време“.

-Ќе успеете ако одите од неуспех во неуспех, но не го губите ентузијазмот.

-Успехот не треба да се мери според позицијата која некој ја добил. Успехот трба да се мери според препреките кои ги надминал.

-Не можете да го откриете непознатиот океан ако немате храброст да испловите од крајбрежјето.

-Ако не се менуваме, нема да напредуваме.

-Достигнувањата во животот се благодарение на вербата во себе и вредното работење.

-Ако не се обидеш, никогаш нема да успееш.

-Одлучете кои ве се приоритети и почнете со работа.

-Одлучете што сакате и што сте подготвени да замените за вашата желба.

-Во животот можеш да имаш се што сакаш,но мора да си подготвен да ја платиш цената за тоа да го постигнеш.
Коментари

[fbcomments]