Категории

ОВА МОРА ДА ГО ЗНАЕТЕ: Кога ќе ве касне оса, пчела или стршлен – ОВА ќе ве спаси од болка!

Со доаѓањето на пролетта стигна и сезоната на разни инсекти, меѓу кои најголема опасност шират осите и стршните.

Следниот совет го објави еден долгогодишен пчелар, а кој го пробал потврдил добри резултати:

Со себе треба да имате андол или аспирин во таблети.

Едноставно навлажнете ја таблетата и ставете ја на местото каде ве каснал инсект.

Држете ја така минута, а потоа отстранете ја од местото на убодот.

На тој начин, како што се тврди, ќе спречите болка и отекување.

Сепак, во случај на каснување, најдобро е да побарате помош од лекар.

Прегледи:
218
Ознаки:
· ·
Објавено на:
26.04.2017