Категории

ОВА НЕ Е ВИСТИНСКА ЉУБОВ – Јасни знаци дека тој само ве користи

Љубовта често знае да не заслепи, па на партнерот му дозволуваме се и му простуваме се. Проблемот е кога едната страна е постојано незадоволна. Еве ги знаците дека мажот само ве искористува.

За да опстане врската меѓу двајца и секој од нив да биде среќен, задоволен и исполнет, мора да се исполнат многу услови. Кога само едната страна е задоволна, другата страда и често, по некое време, учи да живее со недостаток на љубов, внимание, грижа. Таа станува заслепена од љубовта да дозволи и простува на личноста со која е во врска.

1. Не сака да зборува за вашата врска и прави што сака
Ова може да биде знак дека сте му привремена опција, т.е. тоа што го имаш тој не го доживува како нешто сериозно. Не сака да биде приврзан Не му е грижа за вашите чувства, не му е грижа како неговите постапки влијаат на вас. Тој прави што сака.

2. Не ве запознава со пријателите и семејството
Пријателите и семејството се важен дел од нечиј живот, а ако не ве запознае со нив, тоа е еден сигурен знак дека не сте му важни. Исто така, ако не одите заедно на јавни места, тој може да се срами да го види тоа со вас или да мисли дека не вредите. Која и да е причината, не зависи од вас, туку од него. Тој е токсична личност во вашиот живот

3. Пријателите ви велат дека не е искрено
Ако тоа го кажат неколку луѓе од вашата поблиска околина, т.е. добие таков впечаток, размисли зошто сите мислат така. Треба да им верувате. Не без причина.

4. Себичен е во кревет
Нему не му е грижа дали сте среќни после секс. Тој се грижи само за сопственото задоволство. Нему не му е грижа што сакате и што сакате.

5. Тоа ви користи финансиски
Ако се сеќавате само кога нешто му треба или постојано бара пари за различни работи, дали мислите дека тоа би можело да биде љубов? Можеби те гледа само како негов финансиер.

6. Не ви искажува љубов
Ако ве бакнува и гушка само кога нешто му треба, тоа е сигурен знак дека навистина не се грижи за вас. Во вистинска врска љубовта мора постојано да се покажува, било со гестови или со мали знаци на внимание… И секако со зборови.

7. Не ви се доверува
Ако не кажува ништо за себе, нема детали од животот, не ви кажува за неговите проблеми, желби, тогаш не можете да кажете дека го познавате како личност, бидејќи тој не сака да знаете него на тоа ниво.

Ако сте препознале некои од овие знаци во вашата врска, размислете дали сепак сакате да го губите времето со личност која не ве цени колку што заслужувате, а која не ви е важна. Имајте самопочит, оставете ја токсичната врска во која само страдате!

Прегледи:
299
Објавено на:
15.05.2022