Ова се кучиња кои влегле во Гинисовата книга на рекорди

Секое куче има специфична карактеристика според која се разликува од другите видови, без разлика дали се работи за физички изглед, карактер или вештина. Некои кучиња, поради нивните специфични карактеристики се запишани во книгата на Гинис, а ова се неколку кучиња кои влегле во оваа фамозна книга на рекордите.

Зевс, највисокото куче во светот (213 сантиметри)


Мили, најмалото куче во светот (висина 9,65 сантиметри)


Харбор, куче со најдолги уши (во моментов)


Кеон, куче со најдолга опашка во светот (76,8 сантиметри)


Паги, куче со најдолг јазик (11,43 сантиметри)


Смарф, куче рекордер во изведување на трикови


Норман, најбрзото куче на скутер


Твинки, шампион во бушење на балони
Коментари

коментари