ОВА СЕ НАЈСКАПИТЕ 10 СТАДИОНИ ВО ЕВРОПА (ФОТО)

10. Алианц Арена

Локација: Минхен, Германија
Капацитет: 75,024
Домашен терен на: Баерн Минхен, Минхен 1860
Цена на чинење: 380 милиони долари

9. Донбас

Локација: Доњецк, Украина
Капацитет: 52,518
Домашен терен на: Шахтјор Доњецк
Цена на чинење: 400 милиони долари

q2

8. Откритије

Локација: Москва, Русија
Капацитет: 45,360
Домашен терен на: Спартак Москва, Русија
Цена на чинење: 420 милиони долари

q3

7. Казан Арена

Локација: Казан, Русија
Капацитет: 45,105
Домашен терен на: Рубин Казан
Цена на чинење: 450 милиони долари

q4

6. Авива Арена

Локација: Даблин, Република Ирска
Капацитет: 51,700
Домашен терен на: Реп. Ирска
Цена на чинење: 460 милиони долари

q5

5. Народен Стадион

Локација: Варшава, Полска
Капацитет: 58,145
Домашен терен на: Полска
Цена на чинење: 570 милиони долари

WARSZAWA STADION NARODOWY

4. Емирејтс 

Локација: Лондон, Англија
Капацитет: 60,672
Домашен терен на: Арсенал
Цена на чинење: 740 милиони долари

q7

3. Фишт Олимписки Стадион

Локација: Сочи, Русија
Капацитет: 40,000
Домашен терен на: ФК Сочи
Цена на чинење: 779 милиони долари

q8

2. Олимписки Стадион

Локација: Лондон, Англија
Капацитет: 80,000
Домашен терен на: /
Цена на чинење: 800 милиони долари

q9

1. Вембли

Локација: Лондон, Англија
Капацитет: 90,000
Домашен терен на: Англија
Цена на чинење: 1,5 милијарди долари

q11
Коментари

[fbcomments]