Ова се најубавите библиотеки во светот

Olivier Martel Savoie е фотограф од Монтреал кој, во неговата инстаграм серија #olive_libraries  докажува дека во фотографирањето не е најважна опремата.

Со неговиот ајфон телефон, тој патува низ светот лоцирајќи уникатни локации. Се фокусира кон ентериерот на различни државни институции, и тоа во Париз, Берлин, Москва, Амстердам, Бостон, Будимпешта и Рим, документирајќи ги класичните и модерните, софистицирани библиотеки. Повеќе може да видите на негoвiот профил une_olive.

libraryinstagram1Библиотеката Metropolitan Ervin Szabó  (Будимпешта, Унгарија)

 

Литературен центар Jacob and Wilhelm Grimm (Берлин, Германија)

 

Библиотека Metropolitan Ervin Szabó (Будимпешта, Унгарија)

 

Национална библиотека и Архив (Монтреал, Канада)

 

Национална библиотека на Франција (Париз, Франција)

 

Национална библиотека на Русија (Санкт Петербург, Русија)

 

Библиотеката на Trinity College (Даблин, Ирска)

 

Библиотека Klementinum (Прага, Чешка)

 

Градската библиотека на Малме  (Малме, Шведска )

 

Градска библиотека на Штудгарт (Штудгарт, Германија)

 

Бостонската јавна библиотека (Бостон, Масачусетс)

 

Кралската библиотека (Копенхаген, Данска)

 

Библиотеката Strahovská (Прага, Чешка)

 

Rijksmuseum истражувачката библиотека (Амстердам, Холандија)

 


Руската национална библиотека (Санкт Петербург, Русија)

 


Главната библиотека на Хелсиншкиот Универзитет (Хелсинки, Финска)

 

Филолошката библиотека на Free University во Берлин (Берлин, Германија)
Коментари

[fbcomments]