Категории

Ова се најубавите мисли од Агата Кристи кои вреди да ги запомните!

Агата Кристи е една од најпознатите писателки. Таа е Британка која го освои светот со мистериозните, најчесто криминалистички романи.

 1. Тајната на успехот е во тоа да започнеш.
 2. Каење. Тоа е губење време.
 3. Кога од сопствено искуство ќе дознаете што значи ужасот- тогаш сте наоружани против се во животот.
 4. Никогаш не ги прави сам работите кои некој друг може да ги направи за тебе.
 5. За се што се сака, мора да се плати некоја цена.
 6. Младите мислат дека старите се будали, а старите знаат дека младите се будали.
 7. Никогаш не сум сакала новинари. Во сите свои книги ги убив.
 8. Малку од нас се онакви какви што изгледаат.
 9. Една од најнесреќните работи кои можат да ви се случат во животот е среќно детство.
 10. Секој убиец е нечиј стар пријател.
 11. Добриот совет речиси секогаш се игнорира, но тоа не е причина да не го споделиме.
 12. Идеалниот маж е археолог, затоа што колку што е жената постара- се повеќе го интересира.
 13. Злото не е ништо надчовечко-тоа е нешто помало од човекот.
 14. Не ги признаваме вистинските важни моменти во животот, се додека не биде прекрасно.
 15. Сите гревови оставаат долги сенки.
 16. Жената заборава полесно од мажот, но таа и полесно се сеќава на тоа што го заборавила.
 17. Само луѓето кои ги сакаш можат да ти го направат животот неподнослив.