Категории

ОВА СЕ ЗНАЦИ ДЕКА ВЕ ИСКОРИСТУВААТ: ПРИЧИНАТА МОЖЕБИ НЕ ЛЕЖИ ВО ТОА ШТО СТЕ КУЛТУРНА ЛИЧНОСТ

Колку пати сте премолчиле некои работи и не сте го изнеле своето мислење за да не се замерите со другите? Причината можеби не лежи во тоа што сте културна личност, туку во тоа што најверојатно ве искористуваат.

Еве 10 знаци кои покажуваат дека луѓето ве искористуваат:

1. Им дозволувате на другите да бираат во ваше име
2. Секогаш ја плаќате сметката во кафиќ или ресторан
3. Се правите дека се е во ред, иако во себе мислите поинаку
4. Ја работите работата на вашите колеги
5. Кога други ќе ја „украдат“ вашата идеја вие тоа го поддржувате
6. Молчите на работните состаноци и не изнесувате свои ставови
7. Не реагирате доколку истиот производ во супермаркет ви го наплатат два пати
8. Не реагирате ако таксистот ве води дома по подолгиот пат
9. Наместо одмор, после работа извршувате домашни работи
10. Вашите пријатели секогаш доцнат или го откажуваат договорот во последен момент

Прегледи:
226
Објавено на:
03.04.2016