Ова веројатно не го знаевте..

 

Moss-Ants

Постојат милиони неистражени нешта на светов. Постојат многу зачудувачки и неверојатни работи кои допрва ќе ги откриеме, создадеме и научиме. И постојат неверојатни факти во кои е тешко да се поверува, кои се навистина фасцинантни и единствени. Еве некои од нив: 

Вкупната маса на сите мравки на светот е поголема од вкупната маса на човечката популација

На Аљаска е дозволено да убиете мечка, но не и да ја разбудите за да ја фотографирате

Лубеницата е зеленчук, а доматот овошје

Топлата вода замрзнува побрзо од ладната вода

На Уран, летото и зимата траат по 21 година

Шансите да се родите на 29. февруари се 1 спрема 1461

9228d66c5f_shutterstock_Perfect_Lazybones

Пустината Сахара се шири 1 километар месечно

Спротивно на фразата “се потам како свиња”, е тоа дека свињите всушност не се потат

Ватикан е најмалата држава на светот со површина од 0.44 километри квадратни

Доколку не најде друга храна, црвот почнува да се јаде себе си.

За да произведат еден килограм мед, пчелите мора да посетат 4 милиони цветови и да поминат пат кој е четири пати подолг од обемот на планетата

Ајкулите никогаш не се разболуваат бидејќи се имуни на сите видови болести

Импресивно, нели? :)

Really-great-white-sharks-I-photograph-the-species-in-a-hopefully-non-scary-way-9__880
Коментари

[fbcomments]