Категории

Оваа баба секоја година во засолништето за бездомници носи полна вреќа капи кои сама ги плете

На светот му се потребни повеќе луѓе со топло срце какво што има оваа бабичка. Таа преку целата година го користи своето слободно време да плете капи за оние на кои им е тоа најпотребно, оние кои зимата ја чувствуваат на своја кожа – бездомниците.

Таа почнувајќи од јануари, па сѐ до декември плете капи кои ги носи во засолништето за бездомници, правејќи хуман гест за кој ни годините не ја спречуваат да го направи.

Прегледи:
328
Објавено на:
18.12.2019