Оваа девојка своето лице го претвора во хамбургер, а прстите во помфрит

Мими Чои (31) поради цртежите по телото со храна и животни, е вистински хит на инстаграм преку мотивите на хот дог, хамбургер, помфрит, пица… 

 

Инспирацијата за овие хиперреалистички оптички илузии ги црпи од околината, фотографиите и сликите, а започнала со шминкање пред 3 години. Своето лице досега го трансформирала во храна, животни, но и илузии – а потребни и се од еден до пет часа. Освен на лицето, често црта и по рацете.
Коментари

коментари