Оваа грешка во шминкањето прави девојките со КАФЕАВИ ОЧИ да изгледаат уморно

Познатата мејкап артистка советува, оваа грешка која најчесто ја прават девојките со кафеави очи прави да изгледаат уморно и ненаспано

Поголемиот дел од жените ја прават истата грешка и користат топли смеѓи нијанси на сенки затоа што сметаат дека тие ќе игледаат природно, но ефектот е сосема спротивен – изгледаат уморно и ненаспано.
Ако имате кафеави очи, во вашиот несесер обавезно треба да поседува палета со ладни нијанси како темносина, сива, нежно розова и виолетова. Овие бои ќе ги направат вашите очи да изгледаат пошироко отворени, и свежи и одморени.

Ако не можете да му кажете „збогум“ на кафеавите тонови, користете ги исклучиво во светли нијанси на шампањ и тоа во аголот на очите кои ќе го отворат вашиот поглед и ќе им дадат сјај на вашите очи.
Коментари

[fbcomments]