Оваа куќа била заклучена од 1956 година се до сега,а тоа што го нашле новите сопственици е неверојатно…

Тотално неочекувано откритие имал дизајнерот на мебел Nathan Chandler кој го нашол и купил овој дом во првобитната состојба од 1956 година, а уникатното за овој имот е што бил заклучен и не користен сите овие години. Во ретро дизајн од средината на минатиот век, овој дом е како од филмовите.

149-600x398

Не е јасно зошто минатите сопственици ја чувале затворена долго време, но новиот сопственик е благодарен за тоа. Пастелната розева преовладува во ретро кујната, која е речиси не допрена, а тука и старомодната електроника.

227-600x398-600x398

325-600x398-600x398

Новиот сопственик објаснува колку е нверојатно да видиш и стар шпоред, со старите команди за уклучување и целокупниот изглед.

422-600x398-600x398

521-600x398-600x398

721-600x373-600x373

818-600x396-600x396

Тука е и фрижидерот, безразлика што е мал и тој е розев!

916-600x398-600x398

1013-600x607-395x400

1119-600x430-558x400

1216-600x398-600x398

Ниедна кујна не е комплетна без машина за перење садови. Ви се верува дека и тогаш имало такви? Дури ги и има и средствата за чистење кои се користеле тогаш. Неверојатно!

1311-600x649-370x400

time-capsule-kitchen-60s-nathan-chandler-furniture-10-600x399

167-600x398-600x398

158-600x398-600x398
Коментари

[fbcomments]