Категории

Оваа мајка чека близнаците да заспијат за да создава неверојатни дела

Вообичаено кога децата заспиваат, родителите ја користат шансата да ги завршат сите обврски што ги имаат или барем да одморат. Тоа не го прави оваа мајка, Ayumi Omori ја користи шансата кога ќе заспијат нејзините близнаци да ги трансформира и фотографира. 

ayumiomori2

Употребуваќи правосмукалки, ќебиња, играчки, кутии, Omori создава креативни слики со нејзините две годишни близнаци Ichika и Taichi.

Во интервју за The Huffington Post, Omori открива дека дремето за спиење на нејзините деца е време за набљудување и креативност за неа, бидејќи ги гледа позите во кои заспале и создава сценарија околу нив. Повеќе од нејзините креативни дела може да видите на Instagram.

ayumiomori1 ayumiomori3 ayumiomori4 ayumiomori5 ayumiomori6 ayumiomori7 ayumiomori8 ayumiomori9 ayumiomori10 ayumiomori11 ayumiomori12 ayumiomori13 ayumiomori15 ayumiomori16 ayumiomori17 ayumiomori18