Категории

Оваа наставничка користи ЛЕГО коцки за децата полесно да научат математика!

ЛЕГО коцките се една од најзабавните играчки за децата, а една наставничка најде начин да ги внесе во едукативниот систем, па на тој начин да го направи учењето математика забавно за децата. Алисиа Зимерман предава на ученици од 3-то одделение во Њујорк, а нејзината креативност заслужува да биде пофалена.

Погледнете како ја објаснува математиката преку ЛЕГО коцки.