Оваа жена го претворила дрвото старо 110 години во мала библиотека за соседството!

Иако живееме во модерно време со пристап до знаење од секаков вид само со кликнување на посакуваната содржина, сѐ уште постои нешто магично и важно во врска со книгите.

Непрофитната организација Little Free Library помага при зачувувањето на љубовта кон книгите и читањето преку креирање на мали библиотеки кои досега се достапни во дури 88 земји!

Sharalee Armitage Howard, наместо да дозволи да се уништо старото дрво кое се наоѓа пред нејзината куќа, решила да го претвори во мала библиотека каде што секој заинтересиран од соседството ќе може да земе книга или пак, да остави.
Коментари

коментари