Категории

Овие 3 мудрости ги научив кога станав мајка!

Една мајка поделила неколку совети за сите жени кои прв пат се остваруваат во улогата на мајка!

1. Не се чувствувајте виновни ако не можете да доите

Имам совршено здраво 3-годишно дете кое најголемиот дел од времето го хранев со адаптирано млеко и се докажа дека сѐ е во ред додека бебето е нахрането.

2. Спијте кога спие и бебето

Ми требаше некое време да го сфатам ова, но тоа ќе го спаси вашиот разум. Заборавете на социјалните мрежи, сѐ што се случува во светот, пораките, мејловите. Вратете го својот ум и тело во нормала додека спие вашето бебе.

3. Не бидете опседнати со тежината

Можеби килограмите од бременоста ќе ги изгубите по три месеци, можеби по една година. По некое време сигурно ќе се вратите во рамнотежа, но не бидете оперетени со тоа.

Прегледи:
420
Објавено на:
08.08.2019