Овие 5 фенг шуи предмети ќе ви донесат среќа во 2020 година

Сигурно ги имате сите овие работи во вашиот дом, но веројатно не сте знаеле дека според кинеската филозофија тие привлекуваат добра енергија  

Придонесуваат за успех и просперитет во сите области на животот, затоа треба постојано да се опкружувате со потребните работи во домот. Проверете го списокот: дали е сè на место?

 

Ароматични предмети

Мирисите многу влијаат врз нашите животи затоа што тие евоцираат одредени емоции и создаваат атмосфера. Покрај тоа, ова е еден од најлесните начини да направите позитивна промена во вашиот живот. За да го направите ова, користете миризливи свеќи или есенцијални масла што ги сакате.

 

Огледало

Овој предмет е обдарен со мистични карактеристики и се смета за средство за енергија. Значи, според прописите на кинеските мудреци, подобро е да го поставите огледалото таму каде што нема да го одразува прозорецот или влезната врата, во спротивно позитивниот Ки никогаш нема да влезе во куќата. А ако амајлиите се свртени кон огледалото, тогаш доброто влијание ќе се зголеми.

 

Светилка

Светлината е стимулатор на енергија, кој го персонифицира елементот на оган. Затоа, ако на вашиот дом му недостасува природен извор на светлина, треба да набавите дополнителни уреди. Направете го вашиот избор во форма на лустери и светилки: ова ќе ви помогне да го насочите протокот на енергија на Ки во вистинската насока.

 

Организатор

Работите на своите места го привлекуваат здравјето и благосостојбата на семејството. Не е ни чудо што велат дека еднаш на секои два до три месеци треба сè да се исфрли за да се расчисти просторот. По пат, специјалните рафтови за складирање ќе ви помогнат да ја средите вашата куќа.

 

Растенија

Собните цвеќиња во ентериерот ќе помогнат да се постигне духовна хармонија и да се активира енергијата на просторот. Следете ја нивната локација: подобро е да ги поставите растенијата на ормарот подалеку од местото за одмор, бидејќи во цветната почва процесите за распаѓање постојано се случуваат.
Коментари

[fbcomments]