Овие 7 плажи се најфотографирани и споделувани на инстаграм

Инстаграм е како создаден за фотографии од плажи од соништата и секој ден неговите корисници постираат илјадници од нив од целиот свет.

Еден англиски веб сајт за резерации направил анализа за да одреди кои се сликите од плажи кои се најмногу постирани на инстаграм во светот. Според оваа анализа, најмногу фотографирана плажа во светот е Whitehaven beach во Австралија, тагирана скоро 130 илјади пати.

Број еден во Америка и број два во светот е Lanikai beach на Hawaii сo 117,525 тагови.

Број 3. Horshoe bay, Бермуда.

Број.4  Cayo Coco, Куба

Број.5 Bavaro beach, Доминиканска Република

Број.6 Boulders beach, Cape Town, Јужна Африка

Број 7. Bournemouth beach, Англија

 
Коментари

коментари