Категории

Овие бои ќе привлечат љубов и богатство во вашиот дом

Различни бои создаваат различна енергија во домот, а пред вас е мал водич за нивно толкување.

Фенг шуи ни помага да создадеме позитивна средина за живеење и со правилно користење на работите околу нас, привлекуваме изобилство на среќа, пари, љубов и здравје. Боите во вашиот дом се од витално значење за создавање на атмосфера кон која се стремите. Со боите што ви одговараат во околината, вашето расположение се крева без дури и да бидете свесни за тоа. Различни бои создаваат различна енергија во домот, а пред вас е мал водич за нивно толкување.

Жолта
Најсјајната боја на виножитото што значи само сонце и која има многу позитивно влијание врз нејзината околина. Постојат навистина многу нијанси на жолта боја од кои можете да изберете која ја сметате за најатрактивна и да го збогатите вашиот дом со неа. Светло жолтите тонови се особено пријатни за гледање затоа што даваат свежина на модерната средина.

Црвена
Во кинеската култура, црвената боја претставува среќа, возбуда и секако романса. Длабоките црвени тонови на ѕидовите или украсните предмети, како што се перниците во оваа боја, ќе донесат позитивни вибрации во вашиот дом. Покрај тоа, оваа боја исто така ќе помогне да се разгори страста помеѓу вас и вашиот сакан.

Портокалова
Многу луѓе сметаат дека црвената боја е премногу интензивна за внатрешна употреба. Ако сте меѓу нив, вашата алтернатива може да биде портокалов тон. Оваа боја ќе ви овозможи среќа во кругот на семејството и пријателите, бидејќи се смета за многу социјална боја.

Бела
Едноставна и суптилна, белата боја може да донесе многу позитивни работи во вашето опкружување. Тоа е боја на чистота и смиреност, затоа треба да се користи во изобилство во дом каде што сакате да владее хармонија и хармонија.

Прегледи:
193
Објавено на:
26.01.2021