Овие книги би требало да ги прочитате барем еднаш во животот

Во коментар, напишете ни кои книги според вашето мислење, би требало да се најдат на оваа листа.

 1. 1984 – Џорџ Орвел
 2. Сто години самотија – Габриел Гарсија Маркез
 3. Мајстор и Маргарита – Михаил Булгаков
 4. Моби Дик – Херман Мелвил
 5. Грофот од Монте Кристо – Александар Дима
 6. Животинска фарма – Џорџ Орвел
 7. Малиот Принц – Антоан де Сент Егзипери
 8. За кого бијат камбаните – Ернест Хемингвеј
 9. Кратка историја на безмалку се – Бил Брајсон
 10. Странец – Алберт Ками
 11. Злосторство и казна – Фјодор Достоевски
 12. Браќата Карамазови – Фјодор ДостоевскиКоментари

[fbcomments]