Овие совети мора да ги знаете доколку имате бебе! Помогнете му да се чувствува смирено

Доволно е само да ја спуштите раката на бебето, да го погалите, погледнете го во очи и приближете му се за да го слушне вашето срце и тоа ќе го смири. Затоа, според лекарите не постои премногу нежност која можете да му ја пружите на бебето.

Доволен е и контакт со очите или прегратка, за бебето да се смири. Кога ќе го слушне чукањето на срцето на својата мајка, веднаш се чувствува спокојно, бидејќи ги слушало додека било во нејзиниот стомак. Затоа, потрудете се што повеќе да ги мазите, прегрнувате и бакнувате своите деца.

Секоја нежност, во секој период од денот е препорачлива, бидејќи им помага на овие мали суштества да се почувствуваат заштитено и сакано.
Коментари

[fbcomments]