Овие цвеќиња се најдобри прочистувачи на воздухот во домот

Цвеќињата се украс на секој дом. Тие пленат со нивната убавина. Меѓутоа, дел од нив се и многу добри прочистувачи на воздухот кои се благодет за домот. Во прилог прочитајте за кои цвеќиња се работи.

1. Areca palma

Ботаничко име: Chrysalidoscarpus Lutescens

Дејство: ги прочистува сите тестирани токсини од просторијата

Предност: многу популарна и лесна за негување

Фенг шуи: листовите кои нежно паѓаат и потсетуваат на бранови ќе ја намалат негативната енергија во домот или канцеларијата.

2. Дамска палма

Ботаничко име: Rapis Excelsa

Дејство: ги прочистува повеќето штетни материи од воздухот во просторијата

Предност: една од најдобрите билки која го прочистува воздухот, а вооедно има и фин изглед и не бара многу внимание.

3. Бамбус палма

Ботаничко име: Chamaedorea Seifrizii

Дејство: ја прочистува просторијата од бензен, формалдехид, трихлороетилен

Предност: на просторијата и дава тропска нота, а е најотпорна на болести од инсекти.

4. „Пластичен“ фикус

Ботаничко име: Ficus Robusta

Дејство: ги отстранува повеќето загадувачи, претежно формалдехиди.

Предност: Може да се одгледува во секакви услови и одличен е за прочистување на токсините од било која просторија.

5. Dracena Janet Craig

Ботаничко име: Dracaena Deremensis Janet Craig

Дејство: прочистува од голем број токсини, пред сѐ трихлороетилен

Предност: има пријатен изглед, а може да се одгледува и во потемни простории. Најдобра е од сите Dracaenas цвеќиња за прочистување на воздухот.
Коментари

[fbcomments]