Категории

Овие зборови привлекуваат лоша енергија: 3 реченици кои никогаш не треба да ги изговaрaте

Постојат три реченици кои никогаш не би требало да ги изговaрaте, бидејќи привлекуваат лоша енергија.

Не знам

Пред сè, избегнувајте несвесна автоматизација. На пример, кога некој ќе ве праша нешто, а вие ќе одговорите “Не знам”, без да го свртите погледот од мониторот. Секогаш треба да обрнувате внимание на вашиот соговорник.

Второ, ова е обид да го избегнете одговорот зад кој е прикриена неподготвеност да се прифати одговорноста или да се зборува вистината.

Не сум подготвен

Се работи за илузија, еден од инструментите на нашето его кое се плаши дека ќе ја изгуби удобноста. Кога ќе ви се понуди нешто ново во животот, а вие одбивате да го прифатите, бидејќи “не сте подготовени“, ја пропуштате можноста да го живеете својот живот.

Не можам да го направам тоа

Оваа фраза го краде вашиот неограничен потенцијал. Не постои ништо што не можете да го направите. Верувајте во тоа и со текот на времето ќе стане вашето искуство, вашето знаење.