Овој бездомник побарал помош од полицаец, а добил…

Побарал само вода, а добил многу повеќе!

Кога бездомникот по име Боби, го сретнал полицаецот Арон Пејџ, во Њу Јорк разговарале за тешкиот живот кој Боби го имал на улица и колку многу му е потребен топол туш и шишање. После тоа следувало вистинска човечност и изненадување за Боби!

Полицаецот му рекол да дојде во полициската станица наредниот ден, а тоа што го очекувало таму било вистинско изненадување од Арон и неговите колеги, кои покрај топол туш му дале и чиста облека и шишање.

Малите чинови на добри дела значат премногу за некои луѓе, во случајов Боби, кој не можел да поверува дека некој му посветил внимание и се погрижил за него.

 
Коментари

коментари