Категории

Овој свет не настанал случајно – Не е нити твоето постоење!

Ти дојде на овој свет за да направиш некого среќен, да ставиш насмевка на туѓите лице, да го исполниш нечиј живот.. 

Понекогаш е тешко да запаметиш дека не постои поголема обврска во животот освен таа да бидеш љубезен и подаруваш љубов.
Ти не си пристигнал на овој свет за да работиш прекувремено, да добиеш диплома и да изградиш блескава кариера.

Ти дојде на овој свет за да направиш некого среќен, да ставиш насмевка на туѓите лице, да го исполниш нечиј живот..
Постои причина за твоето живење и немој да мислиш дека си тука само случајно, никој од нас не е.

Зарем би можело да биде во свет кој самиот не настанал случајно?