Овој уличен свирач свири на чаши подобро од концертните мајстори! (ВИДЕО)

Дали се чашите полупразни или полуполни? Во овој случај тоа не е толку важно, важен и фасцинантен е тонот кој го произведуваат.

Откако ја наполнил колекцијата на чаши со вода, така што секоја чаша има различна висина на тон, тој ја засвирел аријата Кармен од операта на Жорж Бизе. За разлика од другите музичари, чии инструменти имаат ознаки поради кои полесно се снаоѓаат при свирењето, неговите чаши изгледаат идентично, но тоа не е проблем тој да ја отсвири мелодијата без грешка.
Коментари

[fbcomments]