Категории

Овој „уметник“ кој не знае да црта, црта лоши портрети од миленици за да собира пари за добротворни цели

Phil Heckels е еден татко од Англија, кој сака да црта животни, но е многу лош во тоа. Неговото уметничко име е Hercule Van Wolfwinkle и, со неговата лоша уметност, има собрано преку 18000 долари за добротворната организација Turning Tides.

Hercule има 38 години и не може да го сокрие фактот дека не е уметник. Но, еден ден, цртал нешто со 6-годишната ќерка и го ставил на Facebook. На неколку пријатели цртежите им биле слатки и го замолиле да им ги нацрта милениците. Така започнала целата авантура. Повеќе луѓе ги гледале смешните портрети и сакале да му плаќаат, па решил да почне да ги донира парите.

Погледнете ги овие слатки цртежи!

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Pet Portraits Charity

Прегледи:
1005
Категории:
Животни
Објавено на:
24.10.2020