Категории

Овој уметник поминал 10 години во создавањето на највисоката скулптура во светот во форма на птица! (ФОТО)

Можете да побарате од кој било патник да именува неколку земји кои мора да ги посетите во вашиот живот, повеќето од нив ќе ви ја посочат Индија како земја која што секој треба да ја посети – од извонредна кујна до историски, културни и свети храмови, Индија е дефинитивно атрактивна дестинација. Сега има уште повеќе причини да ја посетите оваа волшебна земја, а една од нив е статуата на орелот што потекнува од стар мит која е создадена од познатиот уметник Раџив Анхал.

По 10 години напорна работа, индискиот уметник Раџив Анхал го покажа своето уникатно ремек – делоза јавноста.

Ова е моментално најголемата скулптура на птица во светот.

Прегледи:
320
Објавено на:
24.04.2019