Категории

Овца по име Бела мисли дека е куче откако мајката ја отфрлила после раѓање

Џули Чипендалеј, заедно со нејзиниот сопруг, има голема фарма полна со разни домашни животни, но и миленици. Иако смета дека сè е нејзино семејство, овцата Бела стана член на семејството откако нејзината мајка ја отфрли по раѓањето.

Имено, откако нејзината мајка ја одбила, Џули решила да ја згрижи Бела со нивните седум кучиња и една мачка. И, сега Бела мисли дека е куче и е дел од оваа глутница. Тој претпочита бисквити од кучиња од трева, оди на прошетка со други кучиња, па дури и ужива во нивниот семеен дом.

„Имаме повеќе од илјада овци што се одгледуваат на фармата, и секогаш има јагниња што се одбиваат и често овци кои губат свои јагниња. Ние секогаш се обидуваме да ги составиме за да бидат и двајцата среќни, но понекогаш и тоа не помага. Тоа му се случи на Бела неколку пати“ – објасни Џули.

Така, таа ја донесе Бела во штала да живее со коњите, но таа брзо се заинтересира за кучиња и почна да ги следи насекаде.

„Бела не верува дека е овца. Таа често поминува време пред влезната врата чекајќи некој да ја пуштиме во куќата. Никогаш не сфати дека е овца. Иако е љубопитна, таа често е исплашена од други овци кои и приоѓаат и почнува да бега од нив“ – открила таа.

Иако Бела не се однесува како обична овца, Џули се обидува да ја научи да биде повеќе како нејзините сестри. Таа неодамна научи како да јаде трева, но сепак преферира колачиња и храна за кучиња, но и да се дружи со својот „пакет“.

Прегледи:
74
Објавено на:
31.03.2021