Категории

Озон Голд – Фактор: Задолжителен додаток во исхраната за здрав и квалитетен живот!

Озон Фактор капсулите претставуваат најсоодветен додаток на вашата исхрана поради многубројните здравствени придобивки. Тие се природен и моќен лек создаден со комбинирање на висококвалитетно маслиново масло и озон. Озонирано маслиново масло во мека желатинска капсула е најдобриот сојузник на здравјето.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OZONE GOLD (@ozonegold) on


Во создавањето на капсулите Озон Фактор се употребени исклучиво природни состојки кои истовремено влијаат врз внатрешната и надворешната состојба на организмот. Ова се многубројните придобивки кои доаѓаат од консумацијата на Озон Фактор капсулите.

 • Ги уништува бактериите, габите и вирусите во телото.
 • Ги активира и балансира системите за закрепнување (вклучувајќи ги и садовите) во телото.
 • Ја зголемува способноста за транспорт на кислород на крвта за 2 до 10 пати.
 • Ги активира антиоксидантните системи во телото и го редузира интензитетот на липидната пероксидација.
 • Ја забрзува циркулацијата во капиларите преку ефектот на намалување на крвта.
 • Потпомага на крвниот систем.
 • Го спречува замастувањето на црниот дроб.
 • Го зголемува количеството на ензими и биолошки-активните супсанции кои се намалуваат како на стареењето во телото.
 • Има аналгетско дејство, ја ублажува болката во телото (дури и хроничните болки).
 • Протокот на крв го доведува во нормалното ниво и овозможува регулирање на циркулацијата на крвта со проширување навените.
 • Го стабилизира високиот крвен притисок во рок од 2 до 10 дена по употреба и го одржува на нормално ниво.
 • Ги лечи циркулаторните нарушувања како проширени вени и ја ублажува болката.
 • Ги намалува негативните ефекти од пушењето.
 • Го зајакнува и регулира имунолошкиот систем.
 • Го зголемува количеството на кислород во ткивата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OZONE GOLD (@ozonegold) on

 • Ја регулира алкалната киселина на крвта.
 • Го зголемува клеточниот метаболизам, овозможувајќи таложењата на целулитот да се ослободат екстрацелуларно.
 • Спречува појава на интимална склероза и го намалува мембранскиот холестерол.
 • Го намалува шеќерот во крвта.
 • Го спречува создавањето на тромбоцитна агрегација.
 • Ја спречува агрегацијата на формираните елементи во крвта.
 • Го зголемува снабдувањето со кислород на мозочните ќелии.
 • Ги отстранува проблемите како на пример: губење на рамнотежа, тешка главоболка, попречувања во видот и проблеми со говорот и губење на меморијата, кои се предизвикани од блокадата на церебралните крвни садови.
 • Ја зголемува секрецијата на хормонот на среќа (ендорфин) и младинскиот хормон (мелатонин) во мозокот.
 • Со зголемувањето на количеството на кислород што се секретира од мозочните клетки, невроните почнуваат да создаваат изобилна енергија, метаболизмот се зголемува и комуникацијата меѓу нив станува поинтензивна. Затоа е ефикасен против болести како што се Алцхајмерова болест и Паркинсонова болест.
 • Бидејќи мозочните клетки подобро функционираат со многу кислород, исто така ги подобрува и активностите на телото. На пример, хормоналните механизми одат во акција (кај жени со менструални нарушувања хормоните се балансираат, менструалните проблеми се елиминираат, репродуктивниот циклус се регулира (и кај мажите)).
 • Кај жените го чисти ѕидот на матката, ги движи јајниците и ја подобрува нивната функција. а квалитетот на јајцата е зголемен. Ги елиминира менструалните нарушувања и менструалните болки. Ги балансира хормоните.
 • Преку подобрувањето на циркулацијата и оксигенацијата ja подобрува продуктивноста кај мажите, односно го зголемува квалитетот, подвижноста и бројот на сперматозоидите.
 • Помага при замор, несоница, недостаток на енергија, проблеми со концентрација и хроничен замор.
 • Ја зголемува отпорноста на телото.
 • Го регулира проблемот со спиењето.
 • Ефикасен е при хронична уртикарија и општа алергија.
 • Брзо ги отстранува бактериите на Helicobacter pylori кои предизвикуваат гастичен улкус и со тоа го отстранува чирот на желудникот.
 • Го регулира варењето на храната и го елиминира проблемот со контипација.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OZONE GOLD (@ozonegold) on


Озон Голд – Фактор капсулите може да ги нарачате онлајн или да ги купите во аптеките на Зегин и Еурофарм и Клиниката Жан Митерв. Почувствувајте ја моќта на природата. Една капсула на ден за здрав и квалитетен живот.