Пат околу светот со велосипед: Тргнале од Берлин, поминале низ Охрид, а сега се во Пекинг, а сето тоа за хумана цел!

„Biking Borders“ се момците од Берлин кои пред речиси 9 месеци тргнаа со велосипеди низ светот со една цел – подигнување на свеста и собирање на донации за изградба на училиште во Гватемала.

Овој месец пристигнаа во Пекинг, Кина, која е нивната крајна дестинација по 15.000км поминати на велосипед, а со тоа ја исполнија и својата цел собирајќи ги потребните пари за изградба на училиште за 1.000 ученици кое е речиси готово.

За време на нивното патување низ 20 земји се снимаше документарен филм за нивното патешествие, културата на народите и природните убавини, а една од тие 20 земји е и Македонија каде што најголем дел од времето се задржаа во Охрид.

Документарецот се очекува да се емитува на светските телевизии кои емитуваат ваков вид на програма како Национална Географија и слични, а тоа значи дека во светскиот медиумиски простор Охрид ќе добие минутажа низ која ќе се промовираат дел од убавините што ги нуди за овој вид на хоби или спорт.
Коментари

коментари