Категории

Патот надолу не е пат кон пропаста туку залет кон вашето издигнување

И кога тоа ќе се случи, ќе почувствувате огромно чувство на олеснување, тоа чувство ќе ве престигне.

Сакам да знаеш дека ќе бидеш добро. Дека животот што го имаш сега може да се промени. Дека имаш моќ да ја направиш таа промена. Понекогаш може да се чувствуваш како да си заробен и дека сè се распаѓа. Не е тоа е процес. Тоа е патување. Знајте дека во еден момент, ќе излезете од оваа рутина. Дека ќе излезете од ова како победник. Тешко е да се види патеката кога патот е каллив. Кога дождот постојано се слева врз тебе. Патеката ќе се расчисти и ќе бидеш во ред. Ќе се насмевнеш повторно. Твојот живот ќе се промени.

Нема да остане вака. Ќе има ноќи кои изгледаат бесконечни. Денови кои изгледаат како засекогаш. Ова ќе се промени.  Верувајте дека еден ден, процесот веќе го започнал својот тек, дека секој чекор што ќе го направите ќе ве доведе до оној момент кога веќе сте во ред. Можеби нема да биде денес можеби нема да биде ни утре, но тоа ќе се случи.
Земајте сè во мали дози. Еден ден во едно време, еден здив одеднаш. Животот е долг маратон и има подеми и падови. Понекогаш делот „долу“ изгледа бесконечен но, тоа не е точно.

Не е бесконечно и ќе заврши. И кога тоа ќе се случи, ќе почувствувате огромно чувство на олеснување, тоа чувство ќе ве престигне. Тоа чувство што ќе ве натера да кажете: „Леле, конечно сум тука“. Ќе ви го одземе здивот. Ќе биде реално. Знајте дека патувањето е ветровито и ќе трае секако. Дозволете тоа да се случи.  Еден ден, ќе погледнете наназад и ќе се чувствувате поинаку за денес. Ќе почувствувате дека сте поминале многу но тој ден се ќе биде во ред.

 

Прегледи:
85
Објавено на:
08.03.2021