Категории

Патот по кој чекорат сите е најлесен, но патот по кој никој не поминал е оној кој ќе те направи единствен!

Вие не сте родени да одите таму каде што одат повеќето, вие сте родени да одите таму каде што ви кажува срцето, без разлика колку некогаш ви изгледало чудно и смешно.Вие не сте родени во животот само за да пропуштите шанси, да ги одложите можностите и да кажете „ќе има време“.
Единствено што имате овој момент, единствена можност се талентите што можете да ги реализирате, единствена шанса се односите што ги градите со луѓето.

Вие не сте родени да претерувате со работа, убивајќи го вашиот приватен живот, туку да барате рамнотежа и да уживате во секој момент, да го пронајдете она што сакате да го правите и да му дадете на целото свое јас да станете најдобри во тоа.Вие не сте родени во животот само да страдате од негативностите на другите луѓе кои не се задоволни од својот живот и се обидуваат да ги закопаат и вашите.

Направете дистанца и повлечете линија, луѓето повеќе ќе ве почитуваат кога ќе им покажете дека не сте корпа за отпадоци, дека смислата на вашиот живот не е само да ги исполните очекувањата на другите луѓе, туку да направите нешто навистина вредно, да почувствувате силна емоција, да постигнете некоја посакувана цел и да уживате во плодовите на вашата работа

Вие не сте родени во животот само да жалите за работите што ги немате, ниту трескаво да го чувате она што го имате. Сфатете дека сè што имате може да се изгуби преку ноќ и дека никој не може да ви даде гаранција за подобар живот, освен вашата присилна волја да продолжите понатаму и да направите нешто со вашиот живот. Вие не сте родени да одите таму каде што одат повеќето, вие сте родени да одите таму каде што ви кажува срцето, без разлика колку некогаш ви изгледало чудно и смешно.
Вие не сте родени да бидете како другите, да се занимавате со она што другите го кажуваат и да ви го оптоваруваат животот со лажни размислувања, очекувања и предрасуди што некој ќе ви ги пренесе на вас. Вие сте родени да бидете свои, да дишете живот и да го живеете, да не дозволувате другите да го контролираат вашето расположение и да одлучуваат кои сте и какви сте. Вие сте родени да ја раскажувате сопствената уникатна приказна што никој друг не ја знае и не може. Само тогаш можете да кажете дека сте живееле.

Прегледи:
230
Објавено на:
08.07.2022