Пауло Коелјо советува – Нека оваа мисла ви стане ваша водилка..

Секој ден Бог ни дава.

Цитат од книгата „На брегот на реката Педра седеше и плачење сама“, на познатиот бразилски писател Пауло Коелјо кој треба да биде ваша водилка, утеха и инспирација секој ден за да пронајдете нешто магично.

Потребно е да ја предизвикате судбината. Навистина ќе го разбереме чудото на живтот дури кога ќе дозволиме нешто да се случи неочекувано. Секој ден Бог ни дава – како што и ни дава и Сонце и еден миг во кој може да го промени она што не унесреќува.

Секој ден се обидуваме да се излажеме самите себеси дека не сфаќаме како треба да го препознаеме тој миг, и дека тој не постои, дека денес е ист ден како што беше и вчера и каков што ќе биде и утре.

Но кој подарува внимание на секојдневието, ќе открие магичен момент. Може да се крие во мигот кога го ставаме клучот во бравата наутро, во краткото молчење после вечерата, во илјада и една работа која ни се чини иста и обична.
Тој миг постои – миг во кој цела енергија на ѕвездите влегува во нас и ни дава сила да правиме чуда.
Коментари

[fbcomments]