Категории

Песни со чија помош ќе заспиете веднаш – Опуштаат подобро и од масажа

Музиката помага подобро да спиете без оглед на тоа колку години имате

Неколку истражувачи ги проучуваа ефектите на слушање музика пред спиење кај луѓе од различни возрасти. Утврдено е дека слушањето музика влијае позитивно на сонот на децата, младите па дури и старите личности.

Музиката ни помага подобро да се опуштиме и го намалува нивото на стрес. Стручњаците потврдија дека испитаниците кои заспивале со помош на музика, отчукувањата на срцето им станале пониски и бројот на биења посмирен.

Според истражувањата, овие песни имале најголемо влијание брзо да се потоне во сон.