Петгодишно момче од Авганистан танцува од среќа откако добива протетичка нога! (ВИДЕО)

Повеќето од нас се свесни за тажната реалност што се случува во Авганистан веќе некое време. Најтажниот дел од тековната војна е фактот што невините цивилите се најповредени во сето ова, а особено нивните деца кои во овој момент немаат контрола над својот живот и се соочуваат со неизвесност секој ден.

Се проценува дека повеќе од еден милион луѓе во Авганистан страдаат од некоја форма на попреченост – многумина од нив се повредени од војната. Неодамна, едно видео на кое танцува момче од Авганистан стана вирално. Поради повреда во војната, неговата нога морала да биде ампутирана, а сега тоа добива протетичка нога и танцува од среќа поради фактот што повторно може да се движи!
Коментари

[fbcomments]