Категории

Пилотка споделува бонтон правила коишто секој патник треба да ги знае и почитува

Да се биде културен патник е едно од клучните нешта за Ваша безбедност и за безбедноста на другите. Пилотката Морган од Чикаго споделува неколку бонтон правила коишто треба сите да ги применуваат за да патувањето во авион биде подобро за сите:

1. Не ги соблекувајте чевлите и чорапите.

2. Доколку слушате музика, користете слушалки, не сите сакаат да го слушаат она што Вие го слушате.

3. Однесувајте се културно кон стујардесите. Тие пред сѐ се таму за Вашата безбедност.

Прегледи:
146
Категории:
Патувања
Објавено на:
02.12.2022