Категории

Писмо до сите оние кои мислат дека никогаш нема да ја пронајдат сродната душа

Еден ден, ќе бидите на вистинското време во вистинското место и вашите животи нема никогаш повторно да бидат исти.

„Таму постои некое момче за кое еден ден ќе се омажиш. Сеуште не си го запознала но тој постои и го живее својот живот. Можеби во овој миг чека ред да го земе своето кафе на патот до работа. Или ја преминува улицата како што ти го правиш тоа сега, но можеби некаде во некој друг град или држава.

Или можеби во овој миг е на венчавка со девојката за која мисли дека ќе се ожени, за која еден ден ти ќе знаеш се. Но нема да е важно, само е важно тоа што тој е таму некаде во овој миг, прави нешта.. Нешта кои еден ден ќе ги правите заедно, или можеби нема да ги прави кога еднаш ќе се запознаете.

Но тоа не е поентата – поентата е дека тој постои и е вистински, и секој нов ден ве приближува се повеќе и повеќе иако не сте свесни за тоа. И еден ден, ќе бидите на вистинското време во вистинското место и вашите животи нема никогаш повторно да бидат исти.
Само треба да бидеш трпелива и да чекаш..“

-I.W.M.

Прегледи:
113
Објавено на:
03.09.2020